Interaktív Bibliakurzus indul

image_pdfimage_print

A nagy terv  – 12 hetes Bibliakurzus

Első alkalom: november 4. (vasárnap) 17 óra – Kertváros – közösségi ház. Szeretettel várunk! 

 

Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit az ősszel induló bibliaolvasó csoportba.

A Bibliakurzus célja, hogy jobban megismerjük a Szentírást és Istent, aki az üdvösségtörténet eseményei által nyilatkoztatja ki magát.

Ebben egy katolikus evangelizációs szolgálat által kidolgozott 12 hetes interaktív bibliakurzus munkafüzete és DVD-je lesz segítségünkre.

A találkozók menete:

  1. Bevezető ima
  2. Kiscsoportos megosztás az előző hét elmélkedéseiről
  3. A kb. 15 perces videó közös megtekintése – előtte felolvashatjuk a téma áttekintését
  4. Záró ima
Érdeklődni és a munkafüzeteket megrendelni a következő telefonszámon lehet:
Tolnai Éva: 06-20-775-8282  

A munkafüzet ára a DVD-vel együtt 1.000,- Ft.

Hogyan működik?

Minden résztvevő saját munkafüzetet használ, melyhez DVD is tartozik. 12 témát dolgozunk fel a kurzus során, melyek fontos elemeket tartalmaznak.

  1. Mindegyik téma azzal kezdődik, hogy elolvasod az aktuális témáról szóló áttekintést.

2. Utána közösen megnézzük a következő kb. 15 perces videót, amelyet a DVD-n található. Mindegyik különböző módokon közelíti meg az adott témát. Az elején egy biblia-szakértő felvezeti a témát. Ezt követi egy montázs, inspiráló képekből és idézetekből, zenével a háttérben, majd egy interjú a nagyszerű teológussal, David Oakley atyával, aki a Birmingham-i Oscott College egyetem rektora. Végül pedig Anglia különböző részein élő emberek tanúságtételeit tekinthetjük meg, akik próbálják megélni az adott témát a hétköznapjaikban. Mindegyik videóhoz hozzátartozik a kulcspontok listája, amelyet a munkafüzetben találsz.

3. Minden témához tartozik 6 napi elmélkedés két vagy három hozzátartozó igerésszel, amelyen imádságosan mérlegelhetsz, és egy-két kérdés, amely segít neked, hogy ki tudjon bontakozni számodra a szentírási részben rejlő kihívás. Sok hely van hagyva, ahová lejegyzetelheted meglátásaidat és az összefüggéseket, amelyeket felismersz.

4. Ezt követi egy javaslat arra, hogy hogyan éld meg az adott témát a mindennapokban és egy heti nagyolvasmány azok számára, akik szeretnének még bővebben olvasni a témáról.

5. Oszd meg a gondolataidat a heti kiscsoportos találkozón. Ha megosztasz valamit másokkal, az segít, hogy az adott dolog még jobban meggyökerezzen az életedben és segít másoknak is növekedni lelkiekben. Lehet, hogy nem vagy hozzászokva az effajta megosztáshoz, de rájössz majd, hogy ez igen gyümölcsöző. Miközben megosztod a saját izgalmas felfedezéseidet, sokat gazdagodsz a többiek meglátásaival.

 

A nagy terv kurzus egy jó tapasztalat volt. Segített hitünk megerősödésében, abban, hogy hitünk élő legyen.  A meglévő bibliacsoportunkon kívül bekapcsolódtak mások is. Ozsváth József székelyhidi plébános

Isten megismerése életünk legnagyobb feladata és kalandja is egyben. Légy részese ennek a nagyszerű felfedezésnek és csatlakozz a kurzushoz.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!