KARITÁSZ HÍREK

image_pdfimage_print

 


KÖSZÖNET ÉS HÁLA
Véget ért a Karitász tábor. 
Köszönjük MINDENKINEK, MINDENKINEK és mégegyszer MINDENKINEK, aki idővel, energiával, adománnyal, pénzzel, tehetséggel és szívvel, kis dologgal vagy naggyal, de hozzájárult, hogy létrejöhessen 
A T Á B O R !

2019.június 28.


A Karitász tábor 2. hetéről készült fotók ide kattintva megtekinthetők:

https://drive.google.com/…/1vqF80KQE0gNAKNcSFDePmVfDOeRzyp1N

2019. június 28.


A Karitász tábor 1. hetéről készült fotók ide kattintva megtekinthetők:

https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1ITgwxYLDLQp7f4-FU56W_v1N8kd3cjeX

2019. június 21.


Fogadjon örökbe egy táborozót!

A 2019. évi Karitász tábor időtartama: június 17-21 és június 24-28.

 

Legnagyobb örömünkre az idei Karitász táborba minden eddiginél több jelentkezés érkezett. Azoknak a gyerekeknek a száma, akik rászorultsági alapon a töredékét, szinte jelképes összeget fizetnek az amúgy is nagyon kedvező árú táborért, szintén lényegesen meghaladja az előző években jellemző létszámot. A rászorultság mértékét a Karitász munkatársai megvizsgálják a családoknál.

A tábort az önkéntes összefogásnak, egy fantasztikus csapatmunkának köszönhetően tudjuk ilyen kedvező áron meghirdetni.

Kérjük, hogy amennyiben teheti, támogassa Ön is a tábort,

jelképesen “Fogadjon örökbe a tábor idejére” egy rászoruló gyermeket! 

Bármilyen csekély felajánlást szívesen fogadunk!

 


Anyák napi virágosztás
A Szent Orsolya iskolaközpont nyolcadikos lány tanulói és az Antióchiás közösség fiú tagjainak segítségével a Karitász idén is virággal kedveskedett az egyedül élő idős édesanyáknak.

2019.május 1.vasárnapján

 


Ruha adomány Németországból

A napokban volt szerencsénk 15 családot meghívni, hogy válogassanak a Németországból kapott adománycsomagból. Az augsburgi Eismann cég közreműködésével, egy Dombóvárról elszármazott család felajánlásának köszönhetően jó minőségű gyermek- és felnőtt ruhákat, gyermekjátékokat és élelmiszert is kaptunk. A nagy mennyiségnek köszönhetően az adomány egy részét be is tudtuk raktározni, ami a folyamatos, szükség szerinti segélyezés feltételeit segíti. További adományokra is ígéretet kaptunk, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Itt szeretnénk külön kiemelni, megköszönni és egyben felhívni a kedves adományozók figyelmét, hogy tiszteljük meg rászoruló embertársainkat azzal, hogy olyan holmit adományozunk, ami nem koszos, foltos, nem szakadt, nem ódivatú, amit még mi is akár szívesen viselnénk. Most Németországból ilyen, gondosan kiválogatott adomány érkezett.

Hálásan köszönjük az adományozó családnak nagylelkű felajánlásukat és áldozatos önkéntes munkájukat a rászoruló családok nevében!

 

2019.április 22.


Húsvéti csomagosztás

Húsvét előtt 61 rászoruló családnak illetve egyedülállónak készítettünk tartós élelmiszer csomagot. A csomagokat szeretetvendégség keretében adtuk át a meghívottaknak, illetve a rászorulók egy részét személyesen kerestük fel, ők otthonukban vették át az adományt. Zenés bevezető után János atya húsvéti gondolatait hallgathatták meg a résztvevők. Ezután szendviccsel és teával kínáltuk a meghívottakat. Miközben a felnőttek átvették a tartalmas (lisztet, cukrot, étolajat, tésztát, konzervet, szárazbabot, édességet, margarint, kenőmájast) tartalmazó csomagokat, a gyerekek tojáskeresésre indultak az udvaron.
Az adomány csomagokat a Karitász persely bevételéből, a Dombó-Coop Zrt. által támogatott tartós élelmiszer gyűjtésből és egyéb adományokból állítottuk össze.
Hálásan köszönjük a rászorulók nevében!
2019.április 16.


Aktuális illetve közelgő programjainkról folyamatosan tudósítunk:

Karitász bál – 2019. november 23.!

Karitász tábor 2019. június

Erzsébet tábor 2019. augusztus

Szép otthonok pályázat 2019. május-október

Anyák napi virág ajándékozás

Jézus gyermekei csoport húsvéti játszóháza

Béres csepp program

Füstérzékelő adomány

Zöldellő kertek – Vetőmag program

Karitász képzés Pécsett 2019. március 29-30.

Pelenka program

Téli Krízis program lezárása