Raktár áldás

image_pdfimage_print

A Karitász raktárának kialakítása az újdombóvári plébánia épületében az idei év tavaszán, Kutas Attila plébános kezdeményezésére indult el. Nagy szükség volt egy megfelelően kialakított helyiségre, ahol rendben tárolhatók az adományok és kultúrált körülmények között tudjuk fogadni a segélyezetteket. Az önkéntes segítőknek hála, néhány hete elkészült a raktár, ahol a ruha- és tartós élelmiszer adományok tárolhatók.

Önkénteseink első őszi találkozóját dr. Hegedüs János atya nyitotta meg, áldást kérve az új raktárra és a csoporttagok által végzett szolgálatra. A raktár kialakításában tevékenyen résztvevők áldozatos munkáját János atya jelképes ajándék emléklappal köszönte meg. Ezután a Karitász tagjai egyenként bemutatkoztak új plébánosunknak, bemutatva a színes és sokrétű tevékenységet, a Karitászon belüli kiscsoportos munkamegosztást.

Nagy örömünkre szolgált, hogy János atya támogatásáról biztosította a csoportot és hangsúlyozta, hogy a szeretetszolgálat minden hívő számára a legfontosabb küldetés kell, hogy legyen.

Külön örömként számolhatunk be róla, hogy új érdeklődők is részt vettek a találkozón. Imádkozunk értük, hogy a Karitászon belül megtalálják saját helyüket, küldetésüket.

A találkozó bensőséges hangulatú agapéval zárult.

Külön köszönjük Papp Lászlónak – a plébánia épületének kialakítására szánt ideje, áldozatos munkája mellett – az irgalmas szamaritánusról készített falfestményét, ami méltó dísze raktárunknak.