Teréz anya csoport


A Teréz Anya csoportban kb. 15-20 tagunk van. Mottónk: minden betegben, idősben, elesettben, rászorulóban Jézust kell látni. Jézus a kereszten azt mondta: „szomjazom”, ezt a szomjúságot kell csillapítani.

Kórházlátogatás

Önkénteseink (meghatározott napon és időben) kórházi betegeket látogatnak, a kórtermekben bemutatkozva felajánlják szolgálatukat: közös imádságot, beszélgetést, áldoztatást (ehhez van engedélyük). Ha valaki gyónni szeretne, vagy a betegek szentségét kéri, azt jelzik a papnak.

Szociális otthonok látogatása

Önkénteseink másik csoportja a szociális otthonokkal törődik. Vasárnaponként mindhárom otthonban (Aranysziget, Platán, Támasz) rövid imaórát tartunk áldoztatással, és hetente egy hétköznapon egy további imaórát áldoztatás nélkül.

Ima-háttér

A Teréz anya csoport harmadik része az ima-hátteret adja: otthon imádkoznak a kérések meghallgatásáért, a betegekért, a szenvedőkért és társaikért, akik tevékenykednek.

„Miért tartom ezt a munkát fontosnak? Mert betegnek lenni, kórházban lenni rossz. Szociális otthonban lenni is rossz. Egyetlen vigasztaló jövőkép van: Jézus Krisztus. Ezt próbáljuk felmutatni, Őt kell(ene) eljuttatni mindenkihez!” (idézet a csoportvezetőtől)

A Teréz Anya csoport, a Rózsafüzér Társulat és a Jézus Szíve Család  a Karitászhoz tartozó csoportok, vezetőink

Dr. Keller Margit / 06-30-247-8068 / és Kosaras Gyuláné Edit / 06-30-691-0520 /