KARITÁSZ HÍREK

image_pdfimage_print

HÍR ARCHÍVUM


Húsvéti gyűjtés eredménye – 100 darab ajándékcsomag

 

A segélyezett családok és egyedülálló idősek nevében hálásan köszönjük az önzetlen segítőknek az adományokat. Összesen több, mint fél tonna tartós élelmiszert tudtunk szétosztani a rászorulók körében. Az összegyűlt pénzadományokból további tartós élelmiszert vásároltunk, így készültek el a csomagok. Hálásan köszönjük az anonim adományozóknak a felajánlott pénz- vagy természetbeni segítséget! Köszönjük a Dombó-Coop Zrt vezetőségének, hogy lehetővé tették a gyűjtést az áruház élelmiszer osztályán és külön köszönet az ott dolgozóknak a jelentős mennyiségű felajánlásért!

 

2017. április 12.


Öngondoskodó háztartások – vetőmag program

 

A Katolikus Karitász országos központja több mint 2000 családot ajándékozott meg vetőmagokkal, összesen 6,2 millió forint értékben. Emellett a Karitász egyházmegyei központjai saját forrásukból is kiegészítették a programot, így további 1000 család tudott bekapcsolódni. Dombóváron a segélyezett családok és egyedülállók körében történt igényfelmérés után bekapcsolódtunk a központi akcióba.

 

 

2017. március 24.


HÚSVÉTI GYŰJTÉS

 

Március 19-i kezdettel, vasárnaponként a szentmisék ideje alatt tartós élelmiszer gyűjtést szervezünk.

Leginkább konzerv, étolaj, bab, lencse és sárgaborsó adományokat várunk.

 

“Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.”(Mt 25,40)

 

2017. március 19.


 Együtt a babákért! program

Országszerte összesen 6500 csomag pelenkát adományoz a Katolikus Karitász.

 A katolikus segélyszervezet a  dm Drogerie Markt áruházlánccal közösen négy éve indította el az “Együtt a babákért!” kampányt, amelynek célja a nehéz körülmények között élő családok és gyermekeik támogatása. Idén is 260 családnak segítenek fél évre elegendő pelenkával. A Pécsi Egyházmegyében 15 rászoruló kisgyermekes család kap fél évre elegendő pelenkát két kisgyermek részére.

Dombóváron ennek a programnak köszönhetően két nehéz sorsú család számára tudtunk pelenkát biztosítani. A családok Kutas Attila plébánostól  vehették át az adomány első részét a Szent Imre Közösségi Házban.

2017. március 16.Önkéntes képzés – lelki nap Pécsett

 

A dombóvári Karitász önkéntesei március 11-én részt vettek az egyházmegyei Karitász központ által szervezett, képzéssel egybekötött lelki napon. A tartalmas program keretében többek között Lankó József cigánypasztorációs plébános előadását hallgatták meg, részt vettek a vásárosdombói plébános, Szabó Oszkár atya által celebrált szentmisén a székesegyházban, valamint interaktív előadás keretében, a Karitász főmunkatársainak tolmácsolásában betekintést nyertek a Karitász jövőbeli lehetőségeibe, terveibe.

 

 

2017. március 11.


“A jó, jót szül”,

ezzel az indító gondolattal kezdte előadását Besenczi Zsolt a pécsi egyházmegyei Karitász  igazgatója, aki helyettesével Szép Sándorral együtt a dombóvári Karitász közösség vendége volt.

A karitász tevékenység lényegéről, a nemzeti Karitász múltjáról és jelen küldetéséről szóló rész után szó esett az aktuális központi programokról és az egyházmegyei szintű tervekről.

Besenczi Zsolt kiemelte, hogy a dél-dunántúli régió hivatalosan is Magyarország legszegényebb régiói közé tartozik, kiemelten fontos, hogy szolgálatunkat az  “Akkor segítünk, ha jól segítünk” szellemében végezzük. Püspök úr szavait idézte, miszerint  a segítség konkrét, kézzelfogható és mindenekelőtt kivezető kell, hogy legyen.

A találkozó az ismerkedésen túl hasznos tapasztalatcserének is bizonyult, kötetlen beszélgetéssel zárult.

2017. január 18.


Adomány tüzifára van szükség!

 

A templomi persely bevételekből, összesen 241.100,- forintból 16 családnak vásároltunk tüzifát. Nagyon-nagy szükség van további segítségre!

Kérjük, támogassa munkánkat készpénz adományával, hogy ebben a hideg időszakban tüzifát juttathassunk a dombóvári rászoruló családoknak, nehéz helyzetben lévő egyedülálló időseknek.

Kérjük segítsen, hogy segíthessünk!

Készpénz adományát bedobhatja a templomi Karitász perselyekbe, vagy befizetheti a plébánia hivatalban, vagy átutalással is adományozhat a dombóvári plébánia OTP-nél vezetett bankszámlájára: 11746043-20010465

A közlemény rovatba kérjük feltüntetni: KARITÁSZ TÜZIFA

2017. január 11.Karácsonyi gyűjtés eredménye

 

 

Hála a nagylelkű adományozóknak,  – akik eljuttatták felajánlásaikat az általános iskolákba, az óvodákba, a templomokba, a plébánia hivatalba, vagy részt vettek a Dombó Coop gyűjtési akciójában, vagy pedig pénzadománnyal támogatták a gyűjtést – mert szinte tonnányi mennyiségű tartós élelmiszerhez jutottunk, amiből 105 családnak készíthettük el a karácsonyi csomagját.  Szívből köszönjük a megajándékozottak nevében!

Képgalériánk itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/pg/katolikus.karitasz.dombovar/photos/?tab=album&album_id=1362909667055390

 

2016. december 20.


Joghurt adomány érkezett

A Megyei Karitász jóvoltából 150 db joghurtot kaptunk, amit a Biztos Kezdet Gyerekház és a Családok Átmeneti Otthona részére ajánlunk fel.

2016. december 19.


 Imacsoportunk az idősek otthonában

A főként Karitász önkéntesekből verbuválódott “ima csoport” az idei Adventben a városi idősotthonokat körbejárva igyekezett karácsonyi hangulatot varázsolni a lakók szívébe.

“Megpróbáltuk közelebb hozni a messiás várását, énekeinkkel, imádságainkkal, történeteinkkel, versekkel felidézni, hogy mit is jelent Karácsony fogalma.”

2016. december 13.


Tüzifa adományozás

A pécsi egyházmegye pályázatán nyert 100.000,- Ft összegnek köszönhetően négy rászoruló család részére tudtunk tüzifát vásárolni.

2016. december 7.


Partiumban járt a Karitász Mikulása

Az önzetlen adományozóknak hála, a Karitász önkéntesei hetven ajándékcsomaggal indulhattak útra a romániai Bélfenyérre, ahol Kiss Márton atya pártfogoltjai, részben árván maradt gyermekek, részben rászoruló családok gyermekei már nagyon várták az ajándékokat.

Képgaléria és köszönőlevelek megtekinthetőek a Karitász Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/pg/katolikus.karitasz.dombovar/photos/

2016. december 5.


Lelkigyakorlat a dombóvári Karitásznál

Lankó József cigánypasztorációs plébános tartott lelkigyakorlatot a Karitász csoport tagjainak és érdeklődőknek. Lelki feltöltődést, az önkéntes munkába vetett hitbeli megerősödést és nem utolsó sorban hasznos információkat, tanácsokat is jelentett a lelkigyakorlat és az azt követő kötetlen beszélgetés.

2016. november 30.Almaosztás a rászoruló családoknak

A Karitász csoport az ESZI Családsegítő Szolgálattal együttműködve 100 dombóvári rászoruló családnak adományozott családonként 16 kg almát.

sam_4330

sam_4353

A dombóvári akció az egyházmegyei program keretében valósulhatott meg:

“ A Pécsi Egyházmegyei Karitász a plébániai önkéntes csoportokon keresztül 44 tonna, vagyis 2 kamion étkezési almát osztott ki október és november hónapban. Ezzel az adománnyal 3120 családot örvendeztettek meg Alsószentmártontól Vajszlóig; Harkány, Bóly, Mohács, Kővágószőlős, Bicsérd, Pécsvárad, Szekszárd, Fadd, Tolna, Magyaregregy, Komló, Tamási, Dombóvár, Vásárosdombó, Szentdénes, Hőgyész, Pécs, Pécs-Vasas, Egerág, Abaliget, Pellérd, Lánycsók, Kékesd, Mágocs és a hozzájuk kapcsolódó környező településeken. A munka oroszlánrészét a csoportok önkéntesei végezték, ők kutatták fel a családokat és ők is juttatták el hozzájuk az almát.

A program a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával valósult meg. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász támogató partnere a Mecsek Füszért Zrt. volt, ők biztosították a raktározást az alma elszállításáig. “

(forrás:pecsiegyhazmegye.hu)

2016. október 16.


Ha további információkat szeretne a dombóvári Karitász tevékenységéről, hívja adomány vonalunkat a 06-30-413-6743 számon!