Karitász hírek

image_pdfimage_print

Megtelt gyerekzsivajjal a plébánia nagyterme, a húsvéti csomag adományozás alkalmából. Németországból ismét nagy mennyiségű és kiváló minőségű ruha, cipő, játék – és táska adomány érkezett, Braun Gábor jóvoltából. Hálásan köszönjük kitartó szolgálatát, amivel szülővárosát segíti! A családokat 50 tartós élelmiszer csomaggal is segíteni tudtuk, amely bőségesen tartalmazott alapvető élelmiszereket, főzési alapanyagot, édességet. Köszönjük minden kedves támogatónak a pénz- és természetbeli adományokat, amivel lehetővé tették a dombóvári rászorulók segítését, az ünnep szebbé tételét!

2022. április 14.


A dombóvári adományozóknak köszönhetően már a második kisteherautót rakhattuk tele adományokkal és szállítottuk a Pécsi Egyházmegyei Karitász raktárába, ahonnét, bekerülve a Karitász logisztikai rendszerébe, célzottan, szükség szerint kerül felhasználásra, ma még elsősorban a barabási határátkelőn létesített jelenlét ponton, ahová napi szinten, folyamatosan, százával érkeznek a menekülők.

Szeretettel ajánljuk elolvasni az országos igazgatóhelyettessel, Zagyva Richárddal készített interjút, nagyon pontos összefoglalója a karitász tevékenységének:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/zagyva-richard-menekultek-ellatasa-akkor-sem-fejezodik-be-ha-veget-er-haboru?fbclid=IwAR1o2LKFBGgDmE37oYoyGs9xikJbP3rO6kY9iQj5SJN7emOn1NqNzPZWG8Q

2022. március 22.


TÁJÉKOZTATÁS AZ ADOMÁNYGYŰJTÉSRŐL

A humanitárius katasztrófa áldozatainak megsegítésére gyűjtünk a meghirdetett lista szerinti természetbeni adományokat és készpénzt az újdombóvári plébánián kialakított gyűjtőhelyen. Utalni a Katolikus Karitász központi bankszámlájára lehet „Ukrajnai háború” megnevezéssel, Raiffeisen Bank számlaszám: 12011148-00124534-00100008.  A 1356-os adományvonal egyszeri hívásával 500,- forintot lehet adományozni erre a célra.

A dombóvári rászorulók segélyezése továbbra is – lehetőségeink szerint – folyamatos. Szeretnénk idén Húsvétkor is tartós élelmiszer csomagokkal, gyerekruhával, játékkal támogatni a családokat. A templomi Karitász perselyekbe befolyt összeget erre a célra fordítjuk. Utalni lehet a Dombóvári Római Katolikus Plébánia OTP-nél vezetett 11746043-20010465 számú számlájára, “Karitász” közleménnyel.

2022. március 9.


GYŰJTÜNK

a háború elől menekülő embertársaink megsegítésére
👉azonnal fogyasztható tartós élelmiszer
készétel (melegíthető) konzerv, instant ételek, májkrém,
löncshús, bébiétel, nutella, lekvár, gyümölcslé, UHT tej, keksz, édesség, tartós kenyér
👉higiéniai termékek
pelenka, eü.betét, kézfertőtlenítő, nedves törlőkendő, wc papír,fogkrém, fogkefe, szappan, papírzsebkendő, sampon
👉takaró, hálózsák, pléd
👉bontatlan csomagolású vény nélkül kapható gyógyszertári termékek
lázcsillapító, fájdalomcsillapító, görcsoldó, köptető, vitaminok, immunerősítők
👉készpénz
Nem gyűjtünk ruhát, játékot, könyveket, főzési alapanyagot.
KÖZPONTI GYŰJTŐHELY
Újdombóvári Plébánia nagyterme
👉Nyitva: szerdánként 10 – 12 óra között és péntekenként 15 -17 óra között.
További gyűjtőpontok:
katolikus óvoda, újdombóvári óvoda, iskola
PÉNZADOMÁNY
Adományvonal: 1356 Egy hívással 500,- forinttal segíthet!
A Katolikus Karitász központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel –
Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008
is gyűjtjük az adományokat.

2022. március 1.


Köszönjük a támogatóknak, adományozóknak a dombóvári nehéz sorsú családok, gyermekek nevében, hogy idén is hozzá tudtunk járulni az ünnep szebbé tételéhez közel 120 mázsa tüzifával, több mint 1500 kg tartós élelmiszerrel, édességgel, 130 db Angyalbatyu meglepetés ajándékcsomaggal, játékokkal.
Köszönjük dombóvári katolikus közösség dr.Hegedüs János plébános atya Pécsi Egyházmegyei Karitász ♥ 
Dombóvár Város Önkormányzata ♥ József Attila Általános Iskola ♥ Százszorszép Óvoda ♥ Szivárvány Óvoda ♥ Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda ♥ Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont ♥ Apáczai Csere János Technikum ♥ Herbária üzlet civil szervezetek ♥ magánszemélyek ♥ gyerekek ♥ szülők ♥ pedagógusok Mindenki 🙂 !

2021. december 21.

November 21-én vasárnap, a belvárosi templomban a 10.15 órai szentmise keretében a Dr. Hegedüs János plébános atya által alapított helyi elismerés, a Szent Erzsébet rózsája Díj került átadásra, amit három évente karitász önkéntesnek adunk át. Az idei évben Dr. Keller Margit vehette át az elismerést.
Szeretettel gratulálunk Margitkának, aki alapító és máig aktív tagja közösségünknek! További szolgálatához jó egészséget kívánunk!

2021. november 21.

Több, mint ötven gyermek iskolakezdési költségeihez járultunk hozzá vásárlási utalvánnyal, az adományozóknak hála érte! Továbbá, németországi adománynak köszönhetően, iskolatáskákkal, tanszerekkel, ruhával is tudtunk segíteni.
A Karitász LAK6 programjának köszönhetően két családot is ki tudtunk emelni az átmeneti, de súlyos krízis helyzetből.
A “Zöldellő kertek” vetőmag program keretében hét családnak segítettünk a konyhai kiskert vetemény magokat beszerezni.
A DM pelenka pályázatának köszönhetően öt kisgyermek részére tudtunk fél évre elegendő pelenka mennyiséget biztosítani.
Terveink az idei évre:
szeretnénk továbbra is folyamatosan biztosítani a használt ruhát , az élelmiszer segélyt a rászorulók részére.
Tüzifa vásárlásra, karácsonyi ajándék csomagokra és tartós élelmiszer csomagokra gyűjtünk, várjuk az adományokat szeretettel!

 

2021. október 10.

A TAVASZ KÜSZÖBÉN szeretnénk külön köszönetet mondani az adományokért, amivel lehetővé tették, hogy közel 50, a téli hideg miatt krízishelyzetbe került családot segíthessünk tüzifával, mintegy 740.000,- forint értékben! Az egyszeri segéllyel, egy-három hétre elegendő fával a problémát nem oldjuk meg, de reményt adunk, hogy a legnagyobb bajban van kihez fordulni, van átmeneti segítség.
Isten áldja az adományozókat!
2021. április 8.

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK az adományokat! A Nagyböjti Élelmiszergyűjtésben a perselyekben közel 150.000,- forint gyűlt össze és 140 kg élelmiszert kaptunk, aminek köszönhetően 80 család részére állítottunk össze tartalmas húsvéti élelmiszer csomagokat. Köszönjük az egyházmegyei Karitász támogatását is!

2021. március 25.

A 2020. év zárásaként a karácsonyi ajándékozás képeivel szeretnénk megköszönni Támogatóinknak, hogy lehetővé tették a karitász szolgálatot!

 

 

2020. december 27.


Az elmúlt hónapokban több, mint ötven családot tudtunk tartós élelmiszerrel segíteni és tizenöt család részére vásároltunk két hétre elegendő tüzifát. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire hálásak vagyunk az adományokért, amellyel lehetővé teszik a karitász szolgálatot!
Kérjük, továbbra is segítsenek bennünket, hogy segíthessünk! Nagy az igény a tüzifára és a karácsonyi csomagokra is gyűjtünk, 80-100 család részére szeretnénk adományozni, hozzájárulni az ünnepi étkezésekhez, a gyerekek ajándékához.
Kérjük, aki teheti támogassa szolgálatunkat és rajtunk keresztül a dombóvári rászoruló embereket pénzadománnyal a templomi karitász perselyekbe vagy átutalással a Dombóvári Római Katolikus Plébánia OTP-nél vezetett 11746043-20010465 számú számlájára. A közlemény rovatba kérjük feltétlenül tüntessék fel: Karitász részére!
Adományozási kérdésekben szívesen adunk további felvilágosítást a karitaszdombovar@gmail.com email címen vagy a 0630-415-2275-ös telefonszámon.
2020. december 7.


Nagy hálával és büszkeséggel adjuk hírül, hogy egyházközségünk önkéntese, kedves csoporttársunk, mindenki példaképe
Kásler Béláné Irma
szolgálatáért Caritas Hungarica díjat vehetett át.
Képgaléria és részletes híradás olvasható a Pécsi Egyházmegye és a Karitász honlapján, az alábbi linkeken:

https://pecsiegyhazmegye.hu/hirarchivum/4073-atadtak-a-caritas-hungarica-dijakat-az-onkentes-lelki-hetvegen?fbclid=IwAR1B-th4bQQ0sQuitKp2P5enHMg2V-Q7LH4kCFWurTg3xqf6mQv-Q1MQbdk

https://karitasz.hu/hirek/atadtak-caritas-hungarica-dijakat-az-onkentes-lelki-hetvegen-pecsett?fbclid=IwAR1ePXJ61w7ZAdY8Orv0Mzj9WDuMjGovIgOvJnUhj2EECblEDyH3Q3nQGeA

2020. november 7., Pécs

Adománygyűjtés
A téli időszakra készülve elsősorban tüzifa vásárlására gyűjtünk, illetve folyamatosan tapasztaljuk, hogy a vírushelyzet miatt, munkahelyek megszűnése, korlátozott lehetőségek, betegség; segélyezettjeink még rosszabb helyzetbe kerülnek és az amúgy is kiszolgáltatott ember krízishelyzetben még kiszolgáltatottabbá válik. Kérjük segítsenek adományaikkal a templomi Karitász perselyekbe vagy a plébánia bankszámlaszámára átutalással, a közlemény rovatba: “Karitász” vagy “tüzifa” megjegyzéssel.
Dombóvári Római Katolikus Plébánia OTP Bank 11746043-20010465
2020. szeptember 27.

Az Országos Karitásznál pályázható “Kandalló Program” támogatási lehetőségnek köszönhetően két darab fatüzelésű kályhát tudtunk adományozni nélkülöző családok részére.

2020. szeptember 11.

 

Szeptember első hétvégéjén önkénteseink egyházmegyei szociális-karitatív képzésen vettek részt, nagy örömmel biztosítottuk a helyszíni szervezést Dombóváron. Zagyva Richárd, az Országos Karitász központ igazgatóhelyettese tisztelt meg minket azzal, hogy vállalta az előadást. Magas szakmai színvonalon, a szociális munka és a karitász lelkiség egységét hangsúlyozva számos, önkéntesek számára elengedhetetlenül fontos témát érintett  a gyakorlati példákkal tarkított képzési anyag.

A Katolikus Karitász honlapján megjelent tudósítás és képgaléria ide jkattintva tekinthető meg:

https://karitasz.hu/hirek/onkenteseink-keszulnek-az-oszi-segitsegnyujtasra

2020. szeptember 5.

TOVÁBBI SEGÍTSÉGET kaptunk az iskolakezdéshez, rendszeres adományozónk ismét kisteherautónyi ruha-, játék- és tanszer adománnyal érkezett Németországból. A raktározással sem kellett bajlódnunk, mert az adomány nagy része azonnal gazdára talált, harminc családnak tudtunk segíteni.

Köszönjük!

 

2020. augusztus 18.

NAGY HÁLA van bennünk,
hogy helyi magánszemély adományozónak köszönhetően több, mint ötven gyermek iskolakezdését tudjuk támogatni 3-4.000,- forint értékű, papír-írószer üzletben beváltható utalvánnyal.
Köszönjük!

 

2020. augusztus 12.

Rendszeres támogatónknak, a dombóvári származású Braun Gábornak köszönhetően a veszélyhelyzet idején sem maradt el a németországi adomány. Mihelyt a korlátozások lehetővé tették, egész kisteherautónyi jó minőségű ruha és gyermekjáték adomány érkezett, amit szükség szerint, a járványügyi higiénés és távolságtartási szabályok betartásával, egyénileg osztottunk szét a rászorulók körében.

Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy a tavalyi évhez hasonlóan számíthatunk egy újabb szállítmányra, amivel az iskolakezdéshez is támogatást tudunk majd nyújtani. A rászoruló családok nevében köszönjük az adományozónknak és családjának példaértékű önkéntes munkájukat!

2020. július 15.

A veszélyhelyzet elmúltával  szeretnénk köszönetet mondani és kifejezni hálánkat az önkénteseknek, akiknek elhivatottsága nagyobb volt a félelemnél! Hálásak vagyunk a “hátvédnek” is, akik maszkot varrtak, süteményt sütöttek, adományt adtak és legfőképpen imádkoztak értünk!

 

Erőfeszítéseinket gondolhatjuk aprónak, haszontalannak, de az evangéliumi történetekben visszatérő motívum, hogy Isten szeme látja a kis embereket, a kis dolgokat. Jusson eszedbe az özvegyasszony két fillére vagy a kenyér- és halszaporítás jelenete (Mk 12,41-44; 8,1-9). Kánában az egyszerű víz a legjobb borrá változott (Jn 2,1-12), az utolsó vacsorán a sima kenyér és bor az Úr testévé és vérévé lett (Lk 22,19-20). Minden ember élete, legyen bármilyen rejtett, hat másokra (Róm 14,7). A legapróbb jócselekedet is, mely szeretetből fakad, örökérvényű, mert a szeretet nem szűnik meg soha (1Kor 13,8), és az aratás napján begyűjtjük a termését (Gal, 6,9). Ez az alapja reményünknek, hogy bármilyen keveset tettünk is beteg bolygónkért, annak megvan a maga jelképes értéke. Norwich-i Julianna így ír erről a reményről: “Isten mutatott nekem egy apró tárgyat, mogyoróméretű volt, és a tenyeremben feküdt. Ránéztem, s arra gondoltam: „Mi lehet ez?”. A válasz ez volt: „Ez minden, ami teremtetett”. Csodálkoztam, hogyan maradhatna fenn, hisz annyira pici, mindjárt semmivé válik. De újra válasz érkezett: „Fennmarad most és mindörökké, mert Isten szereti. És hasonlóképpen, minden dolog létének forrása Isten szeretete.” Három igazságot láttam ebben az apró valamiben: először, hogy Isten alkotta, másodszor, hogy Isten szereti, és harmadszor, hogy Isten vigyáz rá.”
Idézett szöveg forrása: szentter.com

 

2020.június 10.

 

Házhoz érkezett az adomány az egyházmegyei Karitász munkatársaitól!
Köszönjük plébános atyának a kávét és a segítséget! 🙂

#azönkéntesnemmaradotthon

2020. május 6.

Az önkéntes segítségnyújtást a járványügyi szabályok betartásával folyamatosan végezzük. Csökkentett létszámmal, a segélyezésre koncentrálunk. A helyi családsegítővel sikeresen együttműködünk, a hatékonyság érdekében.

Szolgálatunkat segíthetik pénzadománnyal vagy önkéntes segítség felajánlásával.

Számlaszámunk:

Dombóvári Római Katolikus Plébánia,  OTP Bank 11746043-20010465 számú számla.

Közlemény rovatba kérjük feltüntetni: Karitász részére!

Köszönjük, ha Ön is gondol a rászoruló emberekre a nehéz időkben!

2020. április 27.

Nagyböjti adománygyűjtésünket a járvány miatt módosítanunk kell, figyelembe véve a központi Karitász ajánlásokat.

A rászorulók részére szervezett szokásos húsvéti szeretetvendégségünk sajnos elmarad.

A húsvéti csomagokon túl, sajnos a hosszan tartó és folyamatos segélyezésre kell felkészülnünk, hiszen a rászoruló emberek válsághelyzetben még kiszolgáltatottabbá, elesettebbé válnak, ennek jelei már látszanak.

Soha nem volt még olyan fontos az adományozás, mint ebben az időszakban!

Kérjük, támogassa szolgálatunkat pénzadományával a Dombóvári Római Katolikus Plébánia OTP-nél vezetett 11746043-20010465 számú számlájára , közlemény rovatba kérjük feltüntetni: Karitász részére!

Tevékeny önkéntes segítséget is szívesen fogadunk!

Hálásan köszönjük a rászorulók nevében!

2020. április 2.

Vetőmag adományt osztottunk szét a Karitász “Zöldellő kertek” programjának köszönhetően. 😀😍
Bízunk a szép jövőben!🙏

 

2020. március 21.

NAGYBÖJTBEN, a korábbi évekhez hasonlóan, készülünk a húsvéti tartós élelmiszer- és ajándékcsomagok készítésével és szeretetvendégséggel  a rászoruló, segélyezett családjaink részére.

Kérjük, lehetőség szerint támogassák szolgálatunkat pénzadományukkal!

Készpénzben a templomi Karitász perselyekbe vagy

átutalással az OTP-nél vezetett 11746043-20010465 számlára , közlemény rovatba kérjük feltüntetni: Karitász részére!

2020. február 26.Karácsonyi adományozás

Miután a szerdai csoporttalálkozón egyeztettük a teendőket, csütörtökön hajnalban fogadtuk a Németországból érkezett ajándékokat, pénteken a Kop-Ka Szivárvány Szupermarketben tartós élelmiszert gyűjtöttünk, amit, az iskolák felajánlásaival együtt elszállítottunk a közösségi házba. Szombaton még kiválogattuk az adományba kapott 60 zsák ruhát, vasárnap személyesen vittük el az adományosztásra szóló meghívókat 120 rászoruló ( családok, egyedülálló idősek ) részére, hétfőn mindent összepakoltunk, elrendeztünk, átszámoltunk, csomagokat elkészítettük. És vártuk a másnapot, a december 17-ét.

Vártuk, mert a munka befejezését, a hálás tekinteteket és csillogó gyerekszemeket jelentette. Vártuk, hogy adhassunk. Egész napra, félóránként osztottuk be a családokat. Tele volt a nagyterem felnőtt- és gyerek ruhákkal, cipőkkel, társasjátékkal, kirakókkal, plüssökkel. A 70 darab cipősdoboz Angyalbatyu ajándék a különböző nemű és korú gyermekeknek felcímkézve és a 120 darab tartós élelmiszert, karácsonyi édességet tartalmazó egységcsomag is ott várakozott. És jöttek, a legtöbben szerényen, udvariasan, alázattal, a gyerekek tele kíváncsisággal, vággyal. És fogadtuk őket, segítettünk válogatni, beszélgettünk.

Köszönjük, hogy segíthettünk!

Köszönjük az adományok gyűjtőinek, a sok-sok név nélkül adakozó magánszemélynek, akik pénz- vagy természetbeni adományt ajánlottak fel! És köszönjük név szerint dr. Hegedüs János plébános atyának, a Pécsi Egyházmegyei Karitásznak, Braun Gábornak és családjának, a Herbária üzletnek, a Szivárvány Óvodának, az Újdombóvári Iskolának, a Szent Orsolya Iskolának, a Dombóvári Székely Körnek, a Dombó-Csipssz  és a Dombóvár 2004 Egyesületeknek, a CÖF Dombóvári szervezetének, áldozatos munkájukat, segítségüket, támogatásukat!

 


Karitász irodai ügyelet legközelebb január 9-én lesz, a szokott időben 10-12 óra között.

Megértésüket köszönjük, áldott ünnepet kívánunk!

2019. december 16.


Jézus Gyermekei csoport szervezésében megvalósuló Angyalbatyu szállítmány a romániai Érkeserű és Bélfenyér magyarlakta falvak szegény sorsú gyermekeinek – 2019. december 5.

Szent-Erzsébet napi hálaadó szentmise és szeretetvendégség a Pannónia étteremben  – 2019. november 23.

Őszi Karitász vásár a plébánián – 2019. november 22.

Karitász Önkéntes képzés Szakcson  – 2019. november 9.


Nagy örömmel köszönjük minden kedves Vendégünknek, hogy megtisztelték bizalmukkal és részvételükkel
az első bálunkat!
Továbbá hálásan köszönjük minden Adományozónak, Támogatónak, hogy segítették a bál sikerét!

 

kép: hangulat… pillanat…
kép: tombolanyeremények… amennyi ráfért a képre… az egyedülállóan kreatív Karitász bannerünkkel a falon   🙂

 

2019. november 24.


Nagy szeretettel hívunk mindenkit
az első dombóvári Karitász bálba!
A vacsorával egybekötött estén a jó hangulatról a TheQuila zenekar gondoskodik,
továbbá értékes tombolanyeremények várnak!
A vacsorás jegy vagy a támogatói jegy megvásárlásával a helyi Karitász közösség szolgálatát segítjük.

2019.november 23.Hamarosan “belakjuk” megújult raktárunkat. ÖRÖMMEL TÖLT EL, hogy rendezettebb, méltóbb körülmények között tudjuk tárolni a ruha- és egyéb adományokat.
HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK nagylelkű adományozóinknak, ha MEGTISZTELIK az önkénteseket azzal, hogy NEM LOMTALANÍTÁSRA vagy szemétlerakónak használják a karitászt. Például egy idős elhunyt hátrahagyott holmijával nemigen tudunk mit kezdeni. Szomorú, de így van.
KÖSZÖNJÜK, ha megtisztelik a segélyezett rászorulóinkat azzal, hogy tiszta, vasalt ruhát adományoznak, olyat, ami még hordható, nem ódivatú, HASZNÁLHATÓ VISELET; nem agyonkopott, nem szakadt, nem foltos.
KÖSZÖNJÜK a rászorulók nevében!

2019. október 25.


Tisztelt Adományozók!
RAKTÁR RENDEZÉS ÉS ÁTALAKÍTÁS miatt
körülbelül egy hónapig
nem tudunk adományokat fogadni.
Megértésüket köszönjük!
Hamarosan hírt adunk megújult raktárunkról!

2019. szeptember 23.


Időslátogató és otthoni segítségnyújtó tréning

 

 

A Pécsi Egyházmegyei Karitász szervezésében megvalósuló képzésnek immár második alkalommal adott otthont plébániánk. A 25 fő részvételével lezajlott tréninget Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Karitász igazgatóhelyettese tartotta. Színvonalas, tartalmas, változatos szakmai képzést, gyakorlati útmutatókat, hasznosítható ismereteket kaptunk és értékes lelki tartalmakkal gazdagodva térhettünk haza.

 

2019. szeptember 20.


Másodszor is adomány Németországból

Egy Dombóvárról elszármazott család felajánlásának köszönhetően, immár második alkalommal, jó minőségű gyermek- és felnőtt ruhákat, gyermek fejlesztő játékokat, plüssöket, mesekönyveket, iskolatáskákat  és az iskolakezdéshez szükséges tanszereket kaptunk. A nagy mennyiségnek köszönhetően tizenöt családot tudtunk meghívni az adományosztásra, amelynek nagy része el is fogyott. A maradékot beraktároztuk, ami a folyamatos, szükség szerinti segélyezés feltételeit segíti. További adományokra is ígéretet kaptunk, amiért nagyon hálásak vagyunk.
A rászoruló családok nevében köszönjük az adományozó családnak példaértékű felajánlásukat és áldozatos önkéntes munkájukat!

2019. augusztus 12.


Erzsébet tábor Zánkán

Kép: a Pécsi Egyházmegyei Karitász csapata, köztük a dombóvári gyerekek.

Az Erzsébet tábor keretében a Balaton mellett több száz gyermek nyaralhatott a Karitász szervezésében. Dombóvárról nyolc gyermeknek nyílott lehetősége, hogy ingyen élvezhesse a zánkai tábor kínálta programokat. Örömmel csatlakoztunk a szervezéshez.

 

2019. augusztus 4-9.


KÖSZÖNET ÉS HÁLA
Véget ért a Karitász tábor. 
Köszönjük MINDENKINEK, MINDENKINEK és mégegyszer MINDENKINEK, aki idővel, energiával, adománnyal, pénzzel, tehetséggel és szívvel, kis dologgal vagy naggyal, de hozzájárult, hogy létrejöhessen 
A T Á B O R !

2019. június 28.


A Karitász tábor 2. hetéről készült fotók ide kattintva megtekinthetők:

https://drive.google.com/…/1vqF80KQE0gNAKNcSFDePmVfDOeRzyp1N

2019. június 28.


A Karitász tábor 1. hetéről készült fotók ide kattintva megtekinthetők:

https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1ITgwxYLDLQp7f4-FU56W_v1N8kd3cjeX

2019. június 21.


Fogadjon örökbe egy táborozót!

A 2019. évi Karitász tábor időtartama: június 17-21 és június 24-28.

 

Legnagyobb örömünkre az idei Karitász táborba minden eddiginél több jelentkezés érkezett. Azoknak a gyerekeknek a száma, akik rászorultsági alapon a töredékét, szinte jelképes összeget fizetnek az amúgy is nagyon kedvező árú táborért, szintén lényegesen meghaladja az előző években jellemző létszámot. A rászorultság mértékét a Karitász munkatársai megvizsgálják a családoknál.

A tábort az önkéntes összefogásnak, egy fantasztikus csapatmunkának köszönhetően tudjuk ilyen kedvező áron meghirdetni.

Kérjük, hogy amennyiben teheti, támogassa Ön is a tábort,

jelképesen “Fogadjon örökbe a tábor idejére” egy rászoruló gyermeket! 

Bármilyen csekély felajánlást szívesen fogadunk!

 


Anyák napi virágosztás
A Szent Orsolya iskolaközpont nyolcadikos lány tanulói és az Antióchiás közösség fiú tagjainak segítségével a Karitász idén is virággal kedveskedett az egyedül élő idős édesanyáknak.

A Szt. Orsolya Iskolaközpont nyolcadikos tanulói segítettek az anyák napi virágok átadásában Dombóvár belvárosában.
A Karitász dombóvári csoportja évek óta egy kis cserepes virággal köszönti azokat az édesanyákat, akiknek már nem él gyermeke. Az idei évben a lányok együtt keresték fel és köszöntötték a belvárosban élő anyákat.
„ 2019. május 4-én délután háromkor indultunk el virágot osztani. Volt közöttünk, aki már előző években is köszöntött. Nagyon jó élmény volt , hiszen olyan néniket leptünk meg, akiknek már nincs közeli hozzátartozójuk. Sajnos volt a névsorban olyan is, aki már nem tudta átvenni az apró ajándékot, ezért a maradék virággal másoknak is örömet szereztünk. Sokan meghatódtak, volt, aki pénzt szeretett volna adni nekünk, de nem fogadtuk el. Ha elfogadják a segítségünket, akkor jövőre is szívesen mennénk.”

Újdombóváron az Antióchiás közösség fiú tagjai ajánlották fel a segítségüket.
„Idei anyák napján is, jó szokásunkhoz híven virággal ajándékoztuk meg az idős néniket. A hagyományos virág osztás során öcsémmel és két barátommal felkerestük az időseket Újdombóváron, hogy a meglepetésünk örömteli legyen. Angyal módjára végeztük munkánkat. Köszönjük, hogy segíthettünk!

2019.május 1.vasárnapján

 


Ruha adomány Németországból

A napokban volt szerencsénk 15 családot meghívni, hogy válogassanak a Németországból kapott adománycsomagból. Az augsburgi Eismann cég közreműködésével, egy Dombóvárról elszármazott család felajánlásának köszönhetően jó minőségű gyermek- és felnőtt ruhákat, gyermekjátékokat és élelmiszert is kaptunk. A nagy mennyiségnek köszönhetően az adomány egy részét be is tudtuk raktározni, ami a folyamatos, szükség szerinti segélyezés feltételeit segíti. További adományokra is ígéretet kaptunk, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Itt szeretnénk külön kiemelni, megköszönni és egyben felhívni a kedves adományozók figyelmét, hogy tiszteljük meg rászoruló embertársainkat azzal, hogy olyan holmit adományozunk, ami nem koszos, foltos, nem szakadt, nem ódivatú, amit még mi is akár szívesen viselnénk. Most Németországból ilyen, gondosan kiválogatott adomány érkezett.

Hálásan köszönjük az adományozó családnak nagylelkű felajánlásukat és áldozatos önkéntes munkájukat a rászoruló családok nevében!

 

2019.április 22.


Húsvéti csomagosztás

Húsvét előtt 61 rászoruló családnak illetve egyedülállónak készítettünk tartós élelmiszer csomagot. A csomagokat szeretetvendégség keretében adtuk át a meghívottaknak, illetve a rászorulók egy részét személyesen kerestük fel, ők otthonukban vették át az adományt. Zenés bevezető után János atya húsvéti gondolatait hallgathatták meg a résztvevők. Ezután szendviccsel és teával kínáltuk a meghívottakat. Miközben a felnőttek átvették a tartalmas (lisztet, cukrot, étolajat, tésztát, konzervet, szárazbabot, édességet, margarint, kenőmájast) tartalmazó csomagokat, a gyerekek tojáskeresésre indultak az udvaron.
Az adomány csomagokat a Karitász persely bevételéből, a Dombó-Coop Zrt. által támogatott tartós élelmiszer gyűjtésből és egyéb adományokból állítottuk össze.
Hálásan köszönjük a rászorulók nevében!
2019.április 16.